Відкриття мовно-літературного конкурсу імені Т.Шевченка

2018-10-18

/Files/images/18.jpg

18 жовтня у Смільчинецькій філії відбулося урочисте відкриття мовно-літературного конкурсу імені Т.Шевченка. Цей захід вже став традиційним, 9 рік поспіль наші учні разом зі всією країною святкують і таким чином поширюють слово Великого Кобзаря.

Захід розпочався з перегляду короткометражного фільму «Обличчя Української історії», в якому розповідається про тяжку долю і незламність духу українського генія Т.Шевченка.

Далі слово надали завідувачу філії Яковенко Л.М.У своїй промові вона звернула увагу на тяжке становище України сьогодні і важливість поширення державної мови. Окрім того, вона зазначила, що українською зараз говорити модно і престижно, тому закликала всіх розмовляти державною мовою у повсякденному житті. Також вона нагадала учням, що «Мова зникає не тому, що її не вчать інші, а тому, що нею не говорять ті, хто її знає».

Після привітань учні показали запальний танок «Україна – Європа», а учень 9 класу Тарасенко М. прочитав поезію Т. Шевченка «Стоїть в селі Суботові» у супроводі яскравої презентації.

Учні зібралися на цій захід не тільки, щоб вшанувати пам’ять великого поета, а й перевірити свої знання, тому далі відбулася інтерактивна зарядка «Літературний дешифратов», модератором котрої була Гончаренко О.Л., вчитель української мови і літератури.

Щоб визначити найкращих знавців життєвого шляху Кобзаря відбулася «Шевченкознавча вікторина», модератором якої стала Карпенко Л.В., вчитель української мови і літератури. епіки.

Фінальним акордом заходу стала пісня «Україна – це я» у виконанні Романенко Н.

Кiлькiсть переглядiв: 225

Коментарi