Урок доброти

2018-10-04

/Files/images/81.jpg

Щороку в Україні святкують Всесвітній день тварин і 2018 рік не став виключенням. Цьогоріч до свята було запропоновано провести Всеукраїнський урок доброти. Тож, 4 жовтня для українських школярів є днем гуманного та відповідального ставлення до звірів.

Відповідно до статті 6 Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження» та у зв’язку зі зростанням кількості випадків безвідповідального поводження з домашніми тваринами і жорстокого ставлення до безпритульних тварин Міністерство освіти і науки України підтримало ініціативу благодійної організації «Щаслива лапа» щодо проведення у школах країни «Всеукраїнського уроку доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин», присвяченого Всесвітньому дню тварин.

Учні Смільчинецької філії також долучились до акції і провели Уроки доброти на тему «Етичне ставлення до тварин», використавши матеріали, надані Міністерством освіти і науки.

У ході заходу учні розширили знання про особливості пошуку загублених домашніх тварин і волонтерську діяльність; закріпили знання про особливості безпечної поведінки при зустрічі з безпритульними тваринами. Обговорили питання «Що робити, якщо загубився улюбленець», «Тварини та притулок. Волонтерство», переглянули відео «Мікрочип та адресник», «Тварини в притулку», «Зустріч з господарем», брали участь у дискусії «Чому люди відмовляються від власних тварин».

Під час дискусії діти обговорили важливі питання відповідального ставлення до тварин та піклування про них.

За результатами проведення заходу Національним реєстром рекордів України планується фіксація рекорду України – «Наймасовіший урок добра в закладах освіти, проведений впродовж одного дня».

Отже, ми теж до рекорду додали свою маленьку часточку.

Кiлькiсть переглядiв: 191

Коментарi